Ruim veertig telefoons gestolen bij heavy metal-concert in AFAS Live

Tientallen bezoekers van een concert van Parkway Drive in AFAS Live zijn gisteravond slachtoffer geworden van zakkenrollers. Tijdens het concert werden ruim veertig telefoons gestolen. Gelukkig voor de gedupeerden wist de aanwezige beveiliging de daders te pakken.

Sebastiaan Quekel was één van de bezoekers van het concert van de Australische metalcore band. Hij was met zijn vrienden naar de voorkant van de zaal gelopen toen het mis ging. ‘Ik stond bij het podium een filmpje te maken en stopte daarna mijn telefoon in mijn broekzak. Toen ik hem er tien seconden later weer uit wilde halen, was hij weg.’

Moshpit
Dat Quekel niets van de diefstal heeft gemerkt is volgens hem makkelijk te verklaren. ‘Het was heel druk vooraan en mensen waren aan het springen en elkaar aan het duwen. Daardoor kon de dader makkelijk mijn telefoon pakken.’ Het duwen en springen gebeurt vaker bij metal concerten. Die manier van dansen wordt een ‘moshpit’ genoemd.

Quekel vermoedt dan ook dat de daders bewust dit concert hebben uitgekozen. ‘Bij metalconcerten wordt er vaak zo gedanst en zo zijn de bezoekers een makkelijk slachtoffer. Bij een ander concert waar ik laatst was, is dit ook gebeurd.’

Tasje vol
Al snel merkte Quekel dat hij niet de enige was van wie zijn telefoon verdwenen was. De dieven gingen dan geraffineerd te werk bij hun slachtoffers, maar de beveiliging waren ze niet te snel af. Een beveiliger betrapte namelijk één van de dieven met een tasje vol met telefoons.

Veel gedupeerden
‘Bij de kassa stond een lange rij van mensen die hun telefoon verloren waren. We moesten allemaal een formulier invullen met onze gegevens en een beschrijving van onze telefoon zodat we het toestel terug konden krijgen. Helaas kon dat gisteravond nog niet omdat de politie nog onderzoek deed.’

De daders zitten op dit moment vast op een politiebureau. Het gaat om twee mannen van 24 en 40 jaar oud zonder een vaste verblijfplaats. Van de veertig telefoons die zij in hun bezit hadden, heeft de politie het grootste gedeelte terug kunnen geven. Van vijf telefoons zoekt de politie nog de rechtmatige eigenaar.

Goed handelen AFAS Live
Quekels telefoon is ieder geval gevonden door de politie. ‘Gelukkig heb ik hem straks weer terug. Ik ben ook heel blij met hoe AFAS Live de hele situatie heeft aangepakt. Door hun kordate optreden krijgt iedereen zijn telefoon terug en zijn de dieven gepakt’, besluit Quekel.

 

 

 

 

 

 

bron: AT5